0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Waarnemen, herkennen, Identificeren

Waarnemen, herkennen, Identificeren

De camerasystemen van tegenwoordig zijn in staat om net zulke mooie beelden te geven als uw HD televisie van thuis. De meeste mensen houden er echter geen rekening mee wat het doel van de des betreffende bewakingscamera is. Het doel bepaald juist de positie van de camera en hoe ze hangen. Daarom is het van te voren ook belangrijk om voor elke camera het doel te bepalen. Wat wilt u er mee bereiken? Wilt u: waarnemen, herkennen of indentificeren?

Waarnemenwaarnemen


Waarnemen is de betaalbare variant van een camerasysteem, doordat er per camera een heel groot oppervlak kan worden bestreken zijn er minder camera's nodig. Deze varriant bied echter kwalitatief geen goede beelden voor politie en justitie:
Herkennen

Herkennen

Om personen en/of voertuigen te herkennen zijn er meer camera's nodig per gebied, daardoor vallen de kosten hooger uit dan waarnemen. Deze varriant biedt echter wel betere mogelijkheden voor politie en justitie.


Identificerenidentificeren

Dit is de duurste varriant van camerabewaking maar biedt wel de beste beelden voor politie en justitie. Door een juiste combinatie te maken van waarnemen, herkennen en indentificeren zijn de kosten de drukken en heeft u het perfecte systeem in huis.


En nu verder?

Praktische zaken, zoals plaats, hoogte en verlichting van belang, iedereen die wel eens foto’s maakt zal begrijpen dat deze factoren sterk van invloed zijn op de kwaliteit van de opgenomen beelden. Bij camera’s die buiten, zowel overdag als ’s nachts en in weer en wind, gebruikt worden zal dit hogere eisen aan de projectering stellen dan voor camera’s die binnen in een constant verlichte omgeving worden ingezet.

Veel winkeliers beschikken al over de infrastructuur (ICT, pinbetaling, etc.) en zelfs al camera’s en opnameapparatuur, maar hebben het systeem gewoon ingesteld staan op “waarnemen”. De oplossing is relatief eenvoudig. Bepaal opnieuw de functie van de gewenste camerabeelden (waarnemen, herkennen of identificeren) en vraag een vakdeskundige voor camerasystemen om alles in orde te maken zodat de opgenomen beelden gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld opsporing.

De schijf van 5 om te komen tot een goed camerasysteem helpt bedrijven en particulieren:    1. Bepaal uw doel t.w. waarnemen, herkennen of identificeren;
    2. Bepaal uw mogelijkheden in relatie tot de College Bescherming Persoonsgegevens (privacy);
    3. Kies een erkende leverancier/installateur en bepaal de haalbaarheid in relatie tot uw budget;
    4. Geef uw systeem meerwaarde door een combi met uw alarmsysteem (reductie nodeloze alarmen); 
    5. Pleeg periodiek onderhoud aan het systeem en vergeet niet de omgeving.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »