0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Maak optimaal gebruik van uw Alarmsysteem

Maak optimaal gebruik van uw Alarmsysteem

Steeds meer kleine en middelgrote bedrijven zijn voorzien van een alarmsysteem. Een goed teken want je kan er een hoop ellende mee voorkomen.

Ondernemers die investeren in een alarmsysteem, hebben daar veel profijt van. De kans op schade bij een inbraak, brand of andere noodsituatie neemt enorm af, omdat hulpdiensten na een melding snel ter plekke kunnen zijn. Ook vergroot een alarmsysteem het gevoel van veiligheid onder werknemers, waardoor zij beter zullen presteren op de werkvloer.

Verschillende soorten installaties

De meeste MKB’ers zien de voordelen van een alarmsysteem, omdat negen van de tien zaken inmiddels een systeem hebben. Mooie cijfers, maar hoe werkt zo’n alarmsysteem eigenlijk?

Er zijn systemen die met ruimtelijke detectie op beweging reageren en er bestaan systemen die voorzien zijn van magneetcontacten en glasbreukmelders. Ook een combinatie van deze detectietoepassingen is mogelijk. Er bestaat meer, voor de beveiliging van kluizen wordt bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van trildetectoren, waterdetectoren zijn effectief bij overstromingen of lekkage en temperatuursensoren bij een afwijkende temperatuur in een koelcel of vriezer. Hoe dan ook, als het alarmsysteem iets opmerkt wordt dit meteen gemeld bij de persoon of het bedrijf waarop het systeem is aangesloten.

Tegenwoordig beschikken veel van deze alarmsystemen ook over een handige App. Het systeem zal u een push-melding versturen die u vervolgens ontvangt op uw smartphone of tablet in de App. Ook het systeem wat wij verkopen heeft deze gratis mogelijkheid.

Vals alarm voorkomen

Als er daarnaast ook nog een bewakingscamera in de zaak of woning hangt, kan de gebruiker of aangesloten alarmcentrale direct op afstand inkijken en inspelen op de situatie. Maar let op, vaak gebruiken ondernemers deze camera’s voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor het beveiligen van artikelen.

Door de projectie van deze camera’s anders te organiseren is het echter ook mogelijk om de camera’s in te zetten als verificatiemiddel bij inbraak-, brand- en overvalmeldingen. Een camera bij de ingang is zeer effectief, net als een camera buiten, zodat je een maximaal signalement kunt opnemen en ook kunt nagaan of daders lopend, op de scooter of met de auto zijn.

Ook laat een bewakingcamera al snel zien of het een vals of reëel alam betreft, waardoor u als ondernemer of particulier onnodige kosten voor surveillance voorkomt of misschien wel het onveilige gevoel als u zelf als sleutelhouder staat geregistreerd. Er zijn meer mogelijkheden naast een alarmsysteem en bewakingscamera’s om noodgevallen te voorkomen of daders te pakken. Denk aan dna-spray, waarbij een overvaller wordt gemarkeerd, een mistgenerator, die de ruimte binnen enkele seconden met dichte mist vult waardoor je niets meer kunt zien, en RFID, een technologie die gebruikmaakt van een radiosignaal om onder andere goederen en mensen te identificeren door apparaten. Dit zijn allemaal zaken die interessant zijn voor iedere ondernemer, uit welke branche dan ook.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »