0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Live View

Live View

Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden van een winkelier of horecaondernemer. Zo is die direct op de hoogte als er een inbraak of overval (of ander gewelddadig delict) wordt gepleegd.

Hoe werkt Live View?

Als winkels of bedrijven hun bewakingscamera hebben aangesloten bij een particuliere alarmcentrale, krijgt deze bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale kan de beelden dan ook zien en alle gegevens en de livebeelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen meteen de situatie inschatten. Hoe veel overvallers zijn er? Zijn er wapens aanwezig? Zijn er gewonden en moet er snel een ambulance komen? De politie kan ook vragen om (indien mogelijk) een camera om te draaien, in te zoomen of een andere (buiten)camera te activeren. Of om plattegronden en ander beeldmateriaal op het beeldscherm te zetten. De bediening van de camera gebeurt door de particuliere alarmcentrales; de politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker. Geen incident? Geen beeld!


Wat zijn de voordelen van Live View?

De politie en andere hulpdiensten hebben snel zicht op een situatie en kunnen sneller en slimmer reageren. Met Live View kan de politie bijvoorbeeld meteen zien of de overvallers nog in het pand zijn of daarbuiten. Dit vergroot de heterdaadkracht van de politie. Ook kan een particuliere alarmcentrale de status van een melding vooraf verifiëren. Zo hoeft de politie minder vaak voor een nodeloos alarm uit te rukken. Live View werkt bovendien preventief. Op winkelruiten prijkt een Live View-sticker. Voor criminelen is meteen duidelijk dat de locatie is aangesloten op Live View.


Wat kost Live View?

De politie brengt geen kosten in rekening bij de winkeliers of bedrijven voor Live View. Het maakt (als toegevoegd deel) onderdeel uit van de overeenkomst tussen winkelier, bedrijf, particulier en particuliere alarmcentrales.


Waar is Live View nog meer voor te gebruiken?

Voor automatische alarmmeldingen

Bijvoorbeeld in een kluisruimte. Of bij onregelmatigheden in de camerabeelden. Ook kan Live View bij een brand- en inbraakalarm meteen beelden op de meldkamer beschikbaar te maken.
Voor het opsporen van bijvoorbeeld gestolen of gekaapte voertuigen en andere objecten
De alarmcentrale kan de gegevens van een object op een kaart (bijvoorbeeld op Google Maps) projecteren. De politiecentralist kan zo meekijken en de operatie aansturen. Meerdere meldkamers kunnen het object gelijktijdig volgen. Dit maakt de coördinatie tussen de politie-eenheden makkelijker.

Voor cameratoezicht in gemeenten, winkelcentra en stations

Lokale toezichtcentrales van gemeenten en uitkijkcentrales zijn op Live View aan te sluiten om een snelle en efficiënte incidentafhandeling mogelijk te maken.

Evenementen / mobiele camera's

Evenementen of voetbalwedstrijden zijn met mobiele camera's te volgen. De evenementen- of voetbalorganisatie bekijkt de camerabeelden. Als dit nodig is, kan zij de camerabeelden via Live View aan de politiemeldkamer doorgeven. Zo kan de politie snel beschikken over real time informatie en effectief en efficiënt optreden om een verstoring van de openbare orde te voorkomen of te beperken.

Bewaken en beveiligen van personen, goederen en locaties

Bij een terreurdreiging kunnen bijvoorbeeld kwetsbare locaties met Live View onder direct toezicht van de politie worden geplaatst.

Ongevallen- en rampenbestrijding

Live View kan ook helpen om calamiteitensituaties inzichtelijk te maken. De politie werkt samen met ketenpartners als Rijkswaterstraat (wegen, tunnels, sluizen en bruggen) en ProRail voor spoorwegen. Of via draadloze netwerken die ter plekke tot stand kunnen worden gebracht. Bij (grootschalige) ongevallen, branden of rampen kan Live View beelden leveren aan de onderdelen van de bestrijdingsorganisatie, zoals het CoPi (Commando Plaats Incident) en het ROT (Regionaal Operationeel Team).

Download folder

Live View Real-time cameratoezicht

bron:www.politie.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »