0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Hikvision DS-2CD2132-I 3MP IR Mini Dome Review

Hikvision DS-2CD2132-I 3MP IR Mini Dome Review

Een uitstekende 3MP IP dome camera met infrarood verlichting en een aansluitsnoer die uit de achterkant van camera komt. Doordat deze camera een connector heeft die met een rubberen ring waterdicht is te maken, is deze zeer geschikt om buiten te worden geïnstalleerd.

Bekijk de DS-2CD2132F-I hier live

De DS-2CD2132-I is nu de DS-2CD2132F-I

Hikvision heeft de 2-lijn van zijn camera's naar een hoger level gebracht en van de camera's zowel de firmware veranderd maar ook visueel. Hieronder hebben wij de grote veranderingen en verbeteringen weergegeven.


Firmware veranderingen

 • Er is nu een beperkte functie ingebouwd die uit de 4 en 6 lijn komt.
 • Crossline detection – 1 tot 2 lijnen
 • Stabielere bandbreedte verhouding
 • Scene detection – kan alarm geven bij verschuiven van beeld

Visuele verandering Hikvision DS-2CD21xx serie

 • SD kaart slot is nu ingebouwd waardoor de camera tot maximaal 64gb stand alone op kan nemen.
 • IR leds zijn nu weg gewerkt in de behuizing i.p.v. los rond de camera
 • Camera beschikt nu over 3 assen waardoor deze beter te verstellen is en minder snel een montage beugel nodig is
 • Camera heeft reset knop gekregen waardoor herstellen een stuk eenvoudiger gemaakt is. ( beperkte functie – geen admin herstel)
 • Camera is in wifi en sound model verkrijgbaar

Kenmerken

 • - 1/3 " 3 Megapixel CMOS sensor
 • - H.264 stream
 • - 2 -as ( pan / tilt ) aanpassingen
 • - 30fps @ 1080p (1920 x 1080 ) of 15 fps @ 3MP ( 2048 x 1536 )
 • - 2.8mm , 4mm
 • - Dag / Nacht IR Cut Filter
 • - IR LED tot 30m
 • - IP66 Outdoor Dome
 • - Wordt van stroom voorzien doormiddel van PoE of een 12DC adapter
 • - Smartphone apps beschikbaar in de stores

Over het algemeen heeft de camera een uitstekende beeldkwaliteit en goede prestaties bij weinig licht. De menu's zijn overzichtelijk en makkelijk te volgen. De infrarood verlichting bij deze IP camera is goed te noemen en verspreid zicht mooi over de omgeving.


Het is een typische IP dome camera met een aansluitsnoer en ethernetconnector die waterdicht is af te sluiten doormiddel van de mee geleverde materialen. Om een mooie waterdichte aansluiting te krijgen zou eerste de tule over de kabel moeten worden geplaatst en pas  daarna de montage van een RJ45 connector.


De DS-2CD2132-I heeft als nadeel dat deze maar 2 assen heeft en daardoor alleen de bewegingen van omhoog naar beneden en van links naar rechts kan maken de lens is niet te draaien zodat bij montage op de muur altijd een muurbeugel nodig is. Montage op het plafond gaat echter wel uitstekend. Hikvision heeft ook een model met 3 assen namelijk de: Hikvision DS-2CD2732F-I tevens heeft deze een varifocale lens en daardoor is de lens verstelbaar van 2.8mm naar 12mm.


Voor montage aan de muur is het handig om gebruik te maken van de Hikvision DS-1258ZJ, deze muurbeugel is speciaal voor dit type camera.


Om via de browser voor het eerst in te loggen op de camera, moeten de IP instellingen goed staan, die staat standaard op 192.0.0.64 en zouden moeten worden veranderd in een eigen IP range. Dit is makkelijk te doen doormiddel SAPD programma van Hikvision.


Als u eenmaal de juiste instelling in de IP camera heeft gezet is deze te benaderen via de  webbrowser doormiddel van het geconfigureerde IP adres. Ik heb hiervoor het adres 192.168.1.50 gebruikt. De standaard inloggevens van deze camera zijn:


Gebruiker: admin
Wachtwoord: 12345


Als u eenmaal op de DS-2CD2132-I ben ingelogt krijgt u het onderstaande scherm te zien.

DS-2CD2132-I


Ik ga nu langs een aantal configuratieschermen die van belang zijn voor een juiste werking. Nadat u uw IP adres heeft ingesteld doormiddel van het programma SAPD zijn deze weer aan te passen onder het tablad TCP/IP van de netwerkinstellingen. Het tabblad poort is wel van belang want hier staan de instellingen voor de poorten. Deze poorten kunt u veranderen en eventueel in uw router zetten zodat de camera ook vanaf afstand te benaderen is doormiddel van een App of computerHet volgende scherm dat je wil bezoeken zijn de instellingen van beeld, hier zijn alle instellingen te vinden die van toepassing zijn op de beeldkwaliteit en hoe de camera zou moeten gaan reageren bij bepaalde situaties, zoals bijvoorbeeld s'nachts. Boven beeld staat ook audio/video dit is een naam standaard van Hikvision maar houdt er rekening mee dat deze camera geen audio ondersteund, hier zijn wel de beeldverhoudingen aan te passen.


DS-2CD2132-I


Gebeurtenissen is waar je de bewegingsdetectie van de camera kan instellen. Je klikt op de kop tekengebied en vervolgens kunt je in het beeld een gebied tekenen waar de camera op moet reageren als er beweging plaats vind. Er zijn zelfs meerdere gebieden te tekenen.


Vervolgens zijn er ook tijden aan te koppelen wanneer wat moet gaan gebeuren, je kunt continu opnemen, overdag en bijvoorbeeld s'nacht alleen opnemen doormiddel van de ingebouwde bewegingsdetectie.


Daaronder staat de koppelingsmethode, hier kun je bepalen wat er gaat gebeuren zodra er een actie van de IP camera plaats vindt. Triggerkanaal is een belangrijke want hiermee geef je aan dat de camera moet gaan opnemen op een vooraf ingestelde locatie, zoals bijvoorbeeld een NAS.DS-2CD2132-I


Bij NAS is er een NAS in te stellen waar de camera zijn opnames moet gaan opslaan, dit is een handige functie want hierdoor is een NVR voor het opslaan van de beelden niet meer noodzakelijk en scheelt dat dus ook in de kosten. Tevens zijn de opnames doormiddel van de camera weer terug te vinden.


DS-2CD2132-I

Voordat we klaar zijn met de configuratie is het nog van belang om het opnameschema in te stellen op de IP camera. Wordt dit niet ingesteld, dan zal de camera nooit opnemen op het geconfigureerde doel, zoals bijvoorbeeld een NAS. Hier is ook de tijd aan te geven hoeveel seconden er voor een gebeurenis moeten worden opgenomen en hoeveel seconden er naar een gebeurtenis moeten worden opgenomen.

Als er dus een beweging plaatsvind in het ingestelde bewegingsvak, neemt de camera een aantal seconden ervoor en een aantal seconden erna op. Dit is een zeer handige functie.

DS-2CD2132-I

Conclusie van de Hikvision DS-2CD2132-I

De camera is klein en heeft een helder beeld en juiste kleurverhoudingen en met de mogelijkheden die camera biedt vergeleken met de prijs is het een mooie camera voor weinig geld en is dat zeker waard.


+ punten zijn:

 • - Prijs / kwaliteit verhouding
 • - 3MP, 720p of 1080P resolutie
 • - Heldere Infrarood verlichting
 • - Dag en Nacht IR cut filter
 • - Mogelijkheid tot opnemen op een NAS


- punten zijn:

 • - Heeft maar 2 assen en dit maakt installatie soms moeilijk zonder beugel
 • - IR licht weerkaats snel door de dome die om de camera zit.


Wilt u deze camera bestellen dan kan dit doormiddel van de link:

Hikvision DS-2CD2132F-I 3MP IR Mini DomeReacties

 1. Sander van der Wal Sander van der Wal

  Hier is eigenlijk weinig aan te doen... Het infraroode licht weerkaats via de koepel rechtstreeks in de lens van de Ip camera.

  Voor een Buitensituatie kunt u beter een camera et EXIR installeren, deze hebben hier geen last van vanwege de scheiding tussen IR licht en de lens

 2. Jacques Jacques

  Is de sensitiviteit de enige instelling om kleine insecten (in de nachtstand) te voorkomen als movement detection? wie heeft ervaring met een goede instelling om dit te voorkomen zonder dat mensen niet meer getecteert worden?

 3. jacques jacques

  het genoemde minpunt van weerkaatsing ir licht speelt bij mij nogal sterk. is de stand van de camera van belang hierbij, dwz is er verbetering mogelijk door de camera minder onder een hoek door de dome te laten kijken en eventueel de camera in zijn geheel onder een hoek te monteren?

 4. Sander van der Wal Sander van der Wal

  Hallo Mark,

  Dat komt omdat de camera geen PTZ functie heeft. PTZ staat voor Pan Tilt en Zoom.
  Doordat het een vaste dome camera is die alleen handmatig is in te stellen, kun je hem niet van af afstand besturen.

 5. Mark Mark

  Ik ben ook in het bezit van deze camera alleen werken de PTZ functies niet.

  Hij zegt dan:
  camera1 controls PTZ failed. error code HCNetSDK.dll[29] . (operation failed)

  Wat is hiervan het probleem, kun je mij helpen???

  mvg

 6. Sander van der Wal Sander van der Wal

  Hallo,

  De Nederlandstalige software zit gewoon in de browserkant van de camera, deze hoeft niet geïnstalleerd te worden. Als u verder problemen heeft kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice : 0566 - 700202, wij helpen u dan graag verder.

 7. Walther Walther

  Beste,

  Ik heb een zelfde camera aangeschaft, krijg hem echter niet werkend. Kunt u mij verder helpen en hoe komt u aan de Nederlandstalige software?

  Met vriendelijke groet,

  Walther

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »