0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Beveiliging van uw IP camera of IP camerasysteem

Beveiliging van uw IP camera of IP camerasysteem

28-09-2015 besteedde het programma radar van de Avrotros een uitzending aan de gevolgen van het niet beveiligen van je IP camera of je IP camerasysteem.
Het moge duidelijk zijn dat als je niet wil dat de beelden voor iedereen toegankelijk zijn, dat je dan je IP camera moet beveiligingen met een persoonlijk wachtwoord.

Hikvision waarschuwt van te voren dat het standaard wachtwoord moet worden aangepast. Dit is dan ook wat u dient te doen als u uw beelden niet vrij op het internet wil laten zien.

Uitzending Radar TrosAvro

Het programma van Radar kunt u hier bekijken via uitzending gemist: http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/28-09-2015/gluren-bij-de-buren-met-ip-cameras/

De livestreams van IP camera's die Tros Radar laat zien zijn van website Insecamafkomstig en zijn van camera's die niet volledig zijn geïnstalleerd. Veel mensen verzuimen om een wachtwoord op te geven. Zit er geen wachtwoord op je camera, dan kunnen de beelden gemakkelijk getapt worden.

Tip 1: Reset je camera en update je firmware

Een bestaande camera is vaak te resetten. Je kunt daarna het installatieprogramma opnieuw doorlopen en een wachtwoord invullen ook is het mogelijk om de firmware van de camera te updaten. De firmware van Hikvision kan je vinden in het portal van Hikvision en brengt vaak extra beveiligings opties met zich mee.

Let er wel op dat je de firmware op de juiste manier update, een foute update kan uw IP camera on herstelbaar beschadigen.

Firmware Portal hikvision: http://www.hikvisioneurope.com/portal/index.php?dir=Product%20Firmware

Tip 2: Verander het standaardwachtwoord

Als je een nieuwe camera installeert, wordt er door Hikvison gevraagd om een eigen wachtwoord in te vullen. Sla dit bericht niet over maar vul uw eigen wachtwoord in zodat uw IP camera of IP camerasysteem is beveiligt tegen gluren.

Tip 3: Verzoek tot verwijdering

Als je je eigen camera van de website www.insecam.org wilt verwijderen dan kun je deze site mailen via [email protected]

Tip 4: Verwijderen alleen is niet genoeg

Het verwijderen van je camera wil niet zeggen dat de beelden niet meer te zien zijn. Alleen het veranderen van je wachtwoord garandeert je privacy. Mocht je dit niet bij de installatie hebben gedaan, dan kan je deze later nog veranderen in het gebruikers menu van de camera, deze kunt u hier vinden:

-Configuratie
-Basisconfiguratie > Beveiliging
-Selecteer gebruiker admin en klik vervolgens op aanpassen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »